Ομιλίες - Εκδηλώσεις

-2ο Διεθνές Συνέδριο "Δημιουργική Γραφή": Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, 1 Οκτωβρίου 2015 έως 4 Οκτωβρίου 2015

-Ομιλία του κ. Θεοδώρου Παππά, με θέμα «Ελληνική Κοινωνία και Πανεπιστήμιο», Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας

-Παρουσίαση από τον κ. Θεόδωρο Παππά του λευκώματος «100 χρόνια Κερκυραίοι Πρόσκοποι», Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, στην Ιόνιο Ακαδημία

 

Παλαιότερες Εκδηλώσεις

-Ημερίδα με θέμα: Η πολιτική σκέψη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, 27 Μαρτίου, 11:00 - 13:00

Πρόσκληση στην εκδήλωση
Αριστοτέλης

-Ομιλία του κ. Θεοδώρου Παππά, με θέμα «Τα φυτά στα αρχαία ελληνικά νομίσματα», Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος «Aρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου

-Ομιλία του κ. Θεοδώρου Παππά, με θέμα «Σάτιρα δημόσιων προσώπων στην κωμωδία του Αριστοφάνη», ανακοίνωση στο Συνέδριο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Αθηναϊκή Πόλη: Δημοκρατία και Θρησκεία, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας), στις 9-10 Μαΐου 2009.

-Ομιλία του κ. Θεοδώρου Παππά, με θέμα «Η πολιτική στην κωμωδία του Αριστοφάνη», ανακοίνωση στο Επιστημονικό Συνέδριο Ο στοχασμός των δημιουργών, που διοργάνωσε η Εταιρεία κερκυραϊκών Σπουδών, στην Κέρκυρα, στις 6 & & Νοεμβρίου 2009.

- Το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνει, με το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, την έκθεση «Τα Βουνά της Πατρίδας μου» του Ε. Βαρλάμη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2, τηλ. 266027185) και θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου 2009.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- Η Εταιρεία Κερκυραϊκων Σπουδών διοργανώνει το επιστημονικό συνέδριο
"Ο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ"
06 και 07 Νοεμβρίου 2009
Μουσείο Σολωμού, Κ. ΔΑΦΝΗ και Θ. ΜΑΚΡΗ 1, 49100, Κέρκυρα (πρώην παραδ. Αρσενίου, Μουράγια)
Τηλ - fax: 2661030674
Είσοδος Ελέυθερη
Πρόσκληση και πρόγραμμα της εκδήλωσης

- Ομιλία του κυρίου Γιάννη Δάλλα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: Η γένεση και η ανάπτυξη του επιγράμματος στην αρχαιότητα. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 2.39 (2ος όροφος) του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72) στις 6 Μαΐου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 μ.μ.
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας σε συνδυασμό με τις εκδόσεις fagottobooks σας προσκαλούν στην εκδήλωση - παρουσίαση των πρώτων βιβλίων της σειράς Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ του Γιάννη Πετσάλη.
Για τα βιβλία θα μιλήσουν:
Θεόδωρος Παππάς: Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου
Ραπίδης Άρης: Επιμελητής συλλογής έργων τέχνης της Alpha Bank
Γιάννης Πετσάλης: Συλλέκτης - Συγγραφέας
. Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, ώρα 20:00 Αμφιθέτρο του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72).
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- Ομιλία του Καθηγητή κυρίου Θεόδωρου Παππά, με θέμα: Η εικόνα της μέλισσας στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ., στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72).
Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδας που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς και ο Όμιλος Unesco Κέρκυρας.

- Ομιλία του κυρίου Θεόδωρου Γραμματά, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ. Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: Θέατρο και Ιστορία - Η Ιστορία στο Θέατρο. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 2.39 (2ος όροφος) του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72) στις 27 Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30 μ.μ.
Πρόσκληση στην εκδήλωση και βιογραφικό Θ. Γραμματά

- Ομιλία του κυρίου Hassan Βadawy (Χάσαν Μπαντάουη), Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α. Π. Θ. με θέμα: Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - Παρελθόν, Παρόν και Προοπτική . Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας (πλατεία Σκαραμαγκά), στις 10 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 μ.μ.
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- Ομιλία του κυρίου Ίσσα Τάλεμπ, ιατρού - λογίου με θέμα: Η Ελληνιστική επίδραση στον Αραβικό Πολιτισμό με επίκεντρο τον όρκο του Ιπποκράτη. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 2.39 (2ος όροφος) του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72) στις 28 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ.
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- Διάλεξη της κ. Laura Κaspari Hohmann, Συντονίστριας των Αμερικανικών Κέντρων Τεκμηρίωσης στην Ευρώπη με θέμα: «Τάσεις στις Αμερικανικές Βιβλιοθήκες». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ., στο μεγάλο αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72, 49100, Κέρκυρα).
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- Διάλεξη του φιλολόγου κ. Σπυρίδωνος Σπυρόπουλου με θέμα: «Ο μετεωρισμός ανάμεσα στην «εθνική» και την «τοπική» ταυτότητα: Η περίπτωση του Μελενίκου (13ος αι. μ.Χ.)». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 και ώρα 11:00, στην αίθουσα 2.39, 2ος όροφος του νέου κτηρίου του Τμήματος (Ιωάννου Θεοτόκη 72, 49100, Κέρκυρα).
Πρόσκληση στην εκδήλωση

- "Η νεωτερικότητα του Ευριπίδη: Η επιφάνεια του Διονύσου στις Βάκχες", ομιλία του Καθηγητή κ. Θεοδώρου Παππά στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, Κέρκυρα, 19 Μαρτίου 2008

- Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας και το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν στην ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κυρίου Δημητρίου Χρηστίδη με θέμα Η πρόσληψη αρχαίων κειμένων από τους Βυζαντινούς: εκδοτικά και ερμηνευτικά προβλήματα.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας στις 24 Μαίου 2006, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30.

- Το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στην ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Βαρουφάκη με θέμα: "Ο έλεγχος της γνησιότητας των αργυρών αττικών νομισμάτων". Η ομιλίας θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Καλυψώ στις 10 Απριλίου 2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00. 

- Έκθεση Ακουαρέλας: Θεόφιλος Γραμμένος - Μεταλινός, 19 - 30 Νοεμβρίου 2005.
Ο Θεόφιλος Γραμμένος - Μεταλινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δελτίο Τύπου και έργα του Θεόφιλου Γραμμένου - Μεταλινού

- Στο πλαίσιο του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς παρουσίασε, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2004, στο Θέατρο Φοίνικας, την παράσταση Οδύσσεια – Ο νόστος.
Σύνθεση κειμένου – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Θάνος Μιχαλάς Ηθοποιοί: Ελένη Οικονόμου, Δάφνη Καμμένου, Γεωργία Ιωαννίδου, Κατερίνα Παπαδάτου, Κερκύρα Σελλά, Ηλίας Γκογιάννος, Θάνος Μιχαλάς, Νίκος Κουρής.
Η αφίσα της εκδήλωσης