Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πέτρος Α. Κωσταγιόλας
Faculty
Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Οργάνωση και Διοίκηση υπηρεσιών Πληροφόρησης
Εκπαίδευση

Γεννήθηκε στη Αθήνα το 1971, σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά (1994) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή (2000) στην διοίκηση παραγωγής στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με υποτροφία. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών έχει διδάξει αυτοδυνάμως μαθήματα στα γνωστικά αντικείμενα της διοίκησης και της διοίκησης ποιότητας σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΑΠ και του Α-Τ.Ε.Ι. Πειραιά

O Πέτρος Α. Κωσταγιόλας είναι μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής «Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Πληροφόρησης» στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εκπόνησε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Μεγάλη Βρετανία) με υποτροφία και το έργο του έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με υψηλό δείκτη επίδρασης. Μεταξύ άλλων είναι συν-συγγραφέας πέντε βιβλίων διοίκησης στα Ελληνικά και συγγραφέας ενός ξενόγλωσσου βιβλίου, το οποίο έχει εκδοθεί στον διεθνή επιστημονικό εκδοτικό οίκο Chandos Publishing – Elsevier και έχει επιστημονικά επιμεληθεί μεταφράσεις βιβλίων και διεθνών συλλογικών τόμων. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon (Μεγάλη Βρετανία, Aberdeen), Καθηγητής – Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας ΔΜΥ50 του ΠΜΣ «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν θεωρητικά και εφαρμοσμένα ζητήματα διοίκησης υπηρεσιών πληροφόρησης, διαχείρισης διανοητικών πόρων και διοίκησης ποιότητας / αξιοπιστίας, όπως επίσης και ζητήματα επιδράσεων της πληροφοριακής συμπεριφοράς στη λήψη αποφάσεων σε διάφορα περιβάλλοντα και στην ανάπτυξη υπηρεσιών πληροφόρησης.