Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Submitted by maurona on 2 December 2020

Το Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και της Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Αρχειονομίας Ιονίου Πανεπιστημίου Μανόλη Γ. Δρακάκη και με τη συμβολή της Φοιτητικής Κοινότητας ΤΑΒΜ και της ομάδας Αρχειονομίας, σας προσκαλούν στη διάλεξη της Θεοδώρας Ζαφειράτου, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένης των ΓΑΚ – Τμήματος Κεφαλληνίας με θέμα: Η Κεφαλονιά των Βενετών.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12.00 μέσω της πλατφόρμας zoom https://zoom.us.................... [συμπληρώνουμε ανάλογα]
Meeting ID: …….. / Passcode: ……..[συμπληρώνουμε ανάλογα]
Στη συγκεκριμένη διάλεξη θα παρουσιαστεί συνοπτικά η ιστορία, ο σκοπός και το περιεχόμενο των Γενικών Αρχείων του Κράτους- Τμήματος Κεφαλληνίας. Αναλυτικά θα παρουσιαστεί το Αρχείο της Βενετικής περιόδου (1500-1797). Ειδικότερα, θα αναφερθεί η διοικητική ιστορία του Αρχείου, η διαδικασία πρόσκτησής του, το περιεχόμενό του, το σύστημα ταξινόμησής του, η γλώσσα και η γραφή των τεκμηρίων και τα εργαλεία έρευνας που το αφορούν.

Publishing date
-