Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Reset
Date:

Με δεδομένους τους μαθησιακούς στόχους του μαθήματος «Εικονικά Μουσεία», που αφορούν στη σύνδεση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας με την κοινωνία και τις ανάγκες της, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, ανακοινώνουμε την εκκίνηση δυο νέων εικονικών μουσείων με τη συμμετοχή φοιτητών/τριών μας:

- Το «Εικονικό Μουσείο Μουσικών Οργάνων», που ξεκίνησε στο πλαίσιο του εργαστηρίου του μαθήματος με τη συμμετοχή 21 φοιτητών και φοιτητριών του ΤΑΒΜ (τα ονόματά τους στις πληροφορίες εντός του εικονικού μουσείου). https://users.ionio.gr/~kalogero/vr2021/?fbclid=IwAR2sURzIF5yHbffhCbmnH…

- Το εικονικό μουσείο – περιοδική έκθεση – διαδραστική δράση «Η πανδημία της αγάπης» από την Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης για την ανάδειξη της Κοζανίτικης Αποκριάς με τη συμμετοχή του Κοζανίτη φοιτητή μας Στυλιανού Μήλιου. https://www.artsteps.com/embed/602849ce68923519b3c189da/560/315?fbclid=….

Σχετικό άρθρο στον τοπικό τύπο εδώ: http://xronos-kozanis.gr/i-proti-diadrastiki-drasi-tis-protovoylias-neo…

Τα εικονικά αυτά μουσεία γεννήθηκαν και είναι σε εξέλιξη. Επισκεφτείτε τα!

Οι διδάσκοντες του μαθήματος: Γεώργιος Παπαϊωάννου, Ελευθέριος Καλόγερος

Date: 2021-03-01 - 2021-08-31

Η Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη Καθηγήτρια και Προέδρος του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας διορίστηκε ως Τακτικό Μέλος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Δίκαιο της Πληροφορίας της EBLIDA.

H EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης, ομοσπονδία όλων των ενώσεων βιβλιοθηκών και αρχείων στην Ευρώπη. Μέλη της είναι 110 βιβλιοθήκες, ιδρύματα και ενώσεις βιβλιοθηκών, από 34 χώρες που αντιπροσωπεύουν 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της Ευρώπης.
Μέλος της από την Ελλάδα είναι η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.
Η EBLIDA ασχολείται με τη νομοθεσία για τις ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες γενικά, την πνευματική ιδιοκτησία και αδειοδότηση έργων, το αντίκτυπο των βιβλιοθηκών στην κοινωνία και τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ προωθεί τον ρόλο και των αρχείων, αλλά και των βιβλιοθηκών σε μια δημοκρατική και αειφόρα κοινωνία. Η ιστοσελίδα της EBLIDA είναι η www.eblida.org.
H Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Δίκαιο της Πληροφορίας της EBLIDA (Expert Group on Information Law, EGIL-ΕBLIDA) στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όσον αφορά τα νομικά ζητήματα της παροχής και κυκλοφορίας της πληροφορίας στα αρχεία και τις βιβλιοθήκες αλλά και τη συμβουλευτική και την υποβοήθηση της EBLIDA, των εθνικών βιβλιοθηκών και των μελών της EBLIDA όσον αφορά την επαφή τους με ευρωπαϊκούς θεσμούς, δια μέσου υποδείξεων και συγγραφής εκθέσεων για τη νομοθεσία και τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία ή τις πολιτικές που θα βελτίωναν τη νομική θέση των βιβλιοθηκών και των αρχείων.
Επίσης, στοχεύει στη συνεργασία με άλλους σχετικούς φορείς και θεσμούς για την πλήρωση των ανωτέρω στόχων.

Date: 2021-03-01 - 2021-03-12

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ , ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Αρμόδια Υπάλληλος : Γεωργία Γάτσου
Κέρκυρα, 1/03/2021

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Δίδεται παράταση προθεσμίας των ηλεκτρονικών δηλώσεων μαθημάτων στους φοιτητές του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας τις οποίες καλούνται να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

http://gram-web.ionio.gr/unistudent

αποκλειστικά έως και 10/03/2021.

Τονίζουμε ότι, μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας καμία δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή .Όποιος φοιτητής παραλείψει να δηλώσει τα μαθήματα στα οποία επιθυμεί να εξεταστεί δεν θα συμμετέχει στις εξετάσεις.

Yπενθυμίζουμε σε όλους τους φοιτητές ότι για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα και να εξεταστούν σε αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι : αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης μαθημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gram-web.ionio.gr/unistudent να εγγράφονται απαραιτήτως στο https://opencourses.ionio.gr/ σε όλα τα μαθήματα που επιλέγουν να παρακολουθήσουν κατά το τρέχον εξάμηνο και να εξεταστούν σε αυτά στην επόμενη εξεταστική περίοδο.

(Οι φοιτητές του 3ου έτους που έχουν παραλείψει να δηλώσει κατεύθυνση θα στέλνουν πρώτα e-mail στη Γραμματεία με τη δήλωση κατεύθυνσης και μετά θα πραγματοποιούν την ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων. Αυτό ισχύει και για κάποιους φοιτητές του Ζ΄ εξαμήνου (4ο έτος) που έχουν παραλείψει να δηλώσουν κατεύθυνση).

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώνουν εκ νέου μαθήματα στα οποία δεν εξετάστηκαν ποτέ, καθώς η δήλωση μαθημάτων δεν μεταφέρεται πλέον αυτόματα στα επόμενα εξάμηνα.

Για τους φοιτητές επί πτυχίω που οφείλουν από 5 μαθήματα και κάτω και επιθυμούν να εξεταστούν στην εξεταστική Ιουνίου 2021 σε χειμερινά μαθήματα, θα ανοίξει αποκλειστικά γι’ αυτούς το σύστημα (3) τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2021 για να πραγματοποιήσουν τις δηλώσεις τους.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Date: 2021-02-17 - 2021-03-01

Υπενθυμίζουμε στους φοιτητές ότι καμία δήλωση μαθημάτων πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας 28/02/2021 δεν θα γίνει δεκτή από τη Γραμματεία. Οι φοιτητές δεν θα γίνουν δεκτοί προς εξέταση σε μαθήματα που δεν θα έχουν δηλώσει ορθά και εμπρόθεσμα.
--Από τη Γραμματεία του ΤΑΒΜ

Date: 2021-02-16 - 2021-02-21

Ο σύνδεσμος για το μάθημα “Αρχεία και συλλογές παπύρων” έχει σταλεί ως ανακοίνωση σε όσους/-ες έχουν ήδη εγγραφεί στη σελίδα του μαθήματος στο open e-class. Παρακαλώ όσοι/-ες φοιτητές/-τριες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα και δεν έχουν ακόμη εγγραφεί να το κάνουν άμεσα και να βρουν το σύνδεσμο στην ενότητα “Ανακοινώσεις”.

Date: 2021-02-16 - 2021-02-19

Ο σύνδεσμος για το μάθημα “Συστήματα γραφής” έχει σταλεί ως ανακοίνωση σε όσους/-ες έχουν ήδη εγγραφεί στη σελίδα του μαθήματος στο open e-class. Παρακαλώ όσοι/-ες φοιτητές/-τριες δεν έχουν ακόμη εγγραφεί να το κάνουν άμεσα και να βρουν το σύνδεσμο στην ενότητα “Ανακοινώσεις”. Τα μαθήματα ξεκινούν αύριο Τετάρτη στις 3 μμ.

Date: 2021-02-15 - 2021-06-30

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ , ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Αρμόδια Υπάλληλος : Γεωργία Γάτσου
Κέρκυρα, 15/2/2021

ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ OPENCOURSES IONIO

Yπενθυμίζουμε σε όλους τους φοιτητές ότι για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα και να εξεταστούν σε αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι : αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης μαθημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gram-web.ionio.gr/unistudent να εγγράφονται απαραιτήτως στο https://opencourses.ionio.gr/ σε όλα τα μαθήματα που επιλέγουν να παρακολουθήσουν κατά το τρέχον εξάμηνο και να εξεταστούν σε αυτά στην επόμενη εξεταστική περίοδο.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Date: 2021-02-15 - 2021-02-20

Το μάθημα του κ. Πέτρου Κωσταγιόλα «Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών: Εξωστρέφεια, Συνεργασίες και Στρατηγικές Eπικοινωνίας» στο ΠΜΣ δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/2/2021 (όπως έχει ανακοινωθεί) λόγω της δυσκολίας παρακολούθησης εκ μέρους πολλών φοιτητών εξαιτίας των έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεών τους. Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19/2/2021, ώρα 18.00-21.00. Τα στοιχεία της σύνδεσης και οι πληροφορίες για το μάθημα θα σταλούν μέσω της πλατφόρμας open courses.

Date: 2021-02-15 - 2021-02-19

Το μάθημα της κας Χριστίνας Μπάνου «Εκδοτική βιομηχανία και πληροφόρηση» στο ΠΜΣ δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/2/2021 (όπως έχει ανακοινωθεί) λόγω της δυσκολίας παρακολούθησης εκ μέρους πολλών φοιτητών εξαιτίας των έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεών τους. Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/2/2021, ώρα 18.00-21.00. Τα στοιχεία της σύνδεσης και οι πληροφορίες για το μάθημα θα σταλούν μέσω του open courses, όπως πάντοτε.

Date: 2021-02-15 - 2021-05-28

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης βρίσκεται στο συνημμένο αρχείο.

Date: 2021-02-12 - 2021-02-19

Τα μαθήματα της κας Ε. Μωραΐτη "Γαλλικά ΙΙ" και "Γαλλικά IV-Ορολογία" θα ξεκινήσουν κανονικά στις 15/2 και σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι σύνδεσμοι για την πλατφόρμα zoom θα ανακοινώνονται στη σελίδα του opencourses.

Date: 2021-02-12 - 2021-03-01

Οι επί πτυχίω φοιτητές που οφείλουν από 5 μαθήματα και κάτω έχουν το δικαίωμα να εξεταστούν στην εξεταστική Ιουνίου 2021 και σε χειμερινά μαθήματα. Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου τα οποία οφείλουν θα τα δηλώσουν 2-3 εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής Ιουνίου όταν θα ανοίξει το σύστημα των δηλώσεων ειδικά για αυτούς.

Date: 2021-02-10 - 2021-06-30

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ , ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ
Μ.Μαυρωνά

Κέρκυρα, 10/02/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΑΪΟΥ 2021

Kαλούνται οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις (σχετικά με τα απαιτούμενα μαθήματα, την πτυχιακή εργασία και την πρακτική τους άσκηση) και έχουν τις προϋποθέσεις να ανακηρυχθούν πτυχιούχοι και να ορκιστούν στην επόμενη ορκωμοσία, να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα προκειμένου να διευκολύνουν και το έργο της Γραμματείας:

1) Αφού εξεταστούν στην πτυχιακή τους εργασία να την καταχωρήσουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης άμεσα και να την αποστείλουν επίσης άμεσα στη Βιβλιοθήκη του Ι.Π. (καταχωρημένη σε CD).

2) Να αποστείλουν την συνημμένη αίτηση ανακήρυξης πτυχιούχου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στo e-mail της Γραμματείας : archei@ionio.gr

3) Μαζί με την αίτηση ανακήρυξης πτυχιούχου να στείλουν συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο περί ολοκλήρωσης των δύο κύκλων της πρακτικής τους άσκησης (δηλαδή, επωνυμία του φορέα και ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησής της), στο e-mail της Γραμματείας archei@ionio.gr

Η Γραμματέας του ΤΑΒΜ
Μαρία Μαυρωνά

Date: 2021-02-09 - 2021-02-21

Διάλεξη του κ. Ν. Δ. Μάμαλου, με τίτλο: "Νέα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Παναγιώτη Ποταγού".

Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://forms.gle/4FXC4E4kGKF5KpN47

On-line παρακολούθηση στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3fsCbNM

Συνημμένο Μέγεθος
Δ.Τ. mamalos 20.2.2021.pdf 313.8 KB
Date: 2021-02-09 - 2021-03-01

Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

http://gram-web.ionio.gr/unistudent

τις δηλώσεις υποχρεωτικών και κατ’ επιλογήν υποχρεωτικών μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο μέσα στην παρακάτω προθεσμία :

Από Τετάρτη 10/02/2021 έως και Κυριακή 28/02/2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώνουν εκ νέου μαθήματα στα οποία έχουν κοπεί, καθώς η δήλωση μαθημάτων δεν μεταφέρεται πλέον αυτόματα στα επόμενα εξάμηνα.

Τονίζουμε ότι, μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας καμία δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Date: 2021-02-08 - 2021-03-31

Προκήρυξη φοιτητικής κινητικότητας erasmus+ για το ακαδ.έτος 2021-2022

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ : 4 - 26 Φεβρουαρίου 2021.

Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις για τη νέα προκήρυξη σε όλα τα Τμήματα σύμφωνα με το Πρόγραμμα που αναφέρεται στην προκήρυξη.
-
Ms Dionysia KARVOUNI
Head of International & Public Relations Department
Ionian University (G ATHINE42)
Ioannou Theotoki 72, P.O.Box 663,
GR - 491 32 CORFU
Tel.+30 26610 87608
E-mail: erasmus@ionio.gr
http://sites.ionio.gr/international/gr/erasmus

Date: 2021-02-05 - 2021-02-23

Καλούνται όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει την συγγραφή της διπλωματικής τους εργασίας να αποστείλουν στην Γραμματεία του Τμήματος αίτηση για έγκριση παράτασης σπουδών για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς και μια σύντομη έκθεση προόδου, στην οποία θα αναφέρεται το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σε σχέση με την συγγραφή της εργασίας τους.

Οι αιτήσεις να σταλούν έως και την Δευτέρα 22/02/2021 στο e-mail : archei@ionio.gr

Από την Γραμματεία του Τμήματος